Historie

Autobedrijf Van Velzen , Volvo specialist in Hazerswoude Rijndijk heeft een jarenlange ervaring in de verkoop en onderhoud van auto's.

Of het nu klassiekers zijn of nieuwe auto's, Autobedrijf Van Velzen weet u altijd te helpen.

Het begon allemaal met de auto’s toen de familie van Velzen een sloperij was begonnen in Leidschendam. De familie woonde toen in Delft. Opa (Cas van Velzen) en zijn zonen Peter en Hans sleutelde en verkochte toen voornamelijk Engelse sportwagens zoals Austin Healey, MG en Truimph af en toe kwam er toen al een Volvo voorbij zoals de 544.

In 1967 kwam het idee om een garagebedrijf te beginnen. Cas en Hans van Velzen wilden dit samen doen. In Hazerswoude Rijndijk was een locatie waar dit opgestart kon worden.

Dit pand bleek een oude grasdrogerij geweest te zijn. Alleen er moest nog het een en ander gedaan worden om er een garagebedrijf van te maken. Een werkplaats was ook wel handig.

Deze werd zelf gebouwd met vrienden en familie.

In het begin werden er voornamelijk sportwagens gerepareerd en verkocht. Maar na verloop van tijd kwamen er steeds meer volvo’s in de garage. Een plaatwerker, Andre Berk werd aangenomen en er werden auto’s volledig gerestaureerd sportwagens maar ook volvo’s,

Zoals de amazon en 544 of P1800. Er kwamen steeds meer klanten die een Volvo wilden.

Eind jaren 70 werd er besloten om alleen Volvo te doen met af en toe nog een sportwagen die nog in onderhoud was. Begin jaren 80 was het een komen en gaan van Volvo’s, de verkoop liep ook goed en er was werk genoeg. In 1994 werd een 3e deur bijgebouwd voor een 3e brug ; Ronald van Velzen ( zoon van Hans) had besloten om ook bij het team te komen.

In 2001 werd het toenmalig magazijn omgebouwd tot ontvangstruimte/kantoor. Het personeel wisselt regelmatig, en Patrick van velzen besluit ook bij het team familieleden te komen, nu bestaand uit Hans,Ronald en Patrick van Velzen.

In 2008 gebeuren veel dingen die van invloed zijn voor de Toekomst van het bedrijf en wat veel verdriet oplevert; Hans van Velzen overlijd op maandag 14/07/2008. Er is veel belangstelling van Klanten en kennissen op de begrafenis, Autobedrijf Van Velzen leeft nog steeds onder onze trouwen klanten.

Ronald van Velzen had al besloten het bedrijf over te nemen en maakt er een eenmanszaak van.

Er waren al verbouwingsplannen en die worden uitgevoerd vanaf augustus 2008. De garage wordt fors uitgebreid om onze klanten nog beter te helpen en meer werk uit te voeren.

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

071-3413073 info@autobedrijfvanvelzen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×